Sirup z čerstvých višní a rybízu
-
Připravte si 600 g rybízu a 600 g višní, které odstopkujte, v případě višní zbavte pecky a rozmělněte v misce.
-
Do druhého dne ponechejte připravenou kaši v klidu v chladnu.
-
Uleželou ovocnou drť přeceďte přes čistou látku.
-
Měli byste získat cca. 750 ml šťávy.
-
Tuto šťávu nalijte do většího hrnce a přidejte 1 kg krystalového cukru.
-
Současně přimíchejte 20 g kyseliny citrónové.
-
Cukr by se měl rozpustit ještě před uvedením do varu.
-
Za stálého míchání uveďte do varu.
-
Vařte cca. 10 minut a následně okamžitě naplňte do připravených sklenic.
-
V dobře uzavřených sklenicích a v chladu a temnu je možné tento sirup přechovat až do následujícího roku.