Napište objednací číslo, zvolte množství a objednejte:

+

Návod na pěstování

Poradna k produktu

Rebarbora

Rebarbora

Popis

Rebarbora. Rheum rhaponticum. Rebarbora je chutná a velmi zdravá. Existuje mnoho receptů na to, aby se na vitamíny bohaté, silně masité řapíky přeměnily na různé ovocné dezerty. Před výsadbou je nutno půdu prokypřit až do hloubky 40 cm. Nepatrně slunné až polostinné stanoviště a kompost, který se před výsadbou zapracuje do půdy - to vše zajišťuje již od 2. roku po výsadbě pozoruhodnou sklizeň.

Doba sklizně: duben - červen.

 

Rebarborový koláč s jahodami

V naší nabídce pravidelně naleznete sortiment jahod. Jejich chuťovou výjimečnost můžete využít v kombinaci s jinou oblíbenou rostlinou - Rebarborou.

K přípravě náplně do tohoto koláče budete potřebovat 200 g rebarbory, 1 lžičku mleté skořice, 300 g jahod, 0,15 l smetany ke šlehání, 5 vajec, 1 sáček vanilkového cukru a 100 g moučkového cukru.

Náplň si připravíme tak, že očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na menší kousky a 5 minut dusíme se skořicí v 0,1 l vody.

Očištěné jahody rozkrojíme na čtvrtky.

Smetanu rozšleháme s vejci, vanilkovým a moučkovým cukrem.

Korpus vytvoříme ze 120 g másla, 120 g moučkového cukru, 1 vejce, 250 g hladké mouky a špetky soli. V

Vejce s máslem, solí a cukrem ušleháme do pěny.

Přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto.

Těsto vyválíme do kruhu a vložíme do formy.

Okraje těsta vytlačíme na okraje formy a propícháme vidličkou.

Ve vyhřáté troubě upečeme do růžova.

Do takto předpečeného koláče po vyndání z trouby vlijeme přichystanou směs a rovnoměrně rozložíme ovoce.

V troubě pečeme 45 minut při 180 st.C.

 

 

Zobrazit více

Skrýt

prostokořenné

Obsah balení

3 ks

Cena 219 Kč

Předpokládaný termín expedování
(při aktuálním objednání)
od března





Výsadba, Doba sklizně
I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Výsadba
Doba sklizně
Zobrazit více informací Skrýt více informací

Na zdravé a osvěžující dezerty!

Botanický název Rheum rhaponticum
Objednávkové číslo 158010
Zazimování mrazuvzdorné
Kvalita prostokořenné
Stanoviště Slunce / Polostín

Poradna k produktu
Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, choroby, škůdci, receptáře...

  • Položky označené * jsou povinné.

Nenašli jste potřebné informace k této rostlině? Chcete se na něco konkrétního zeptat? Zašlete nám jednoduše svůj dotaz a my se Vám budeme snažit v co nejkratší době odpovědět.

Odeslat dotaz

Návod na pěstování
Všeobecný návod platný pro kategorii : Rebarbora

Vytisknout návod Rozbalit vše Skrýt vše
Doba výsadby
březen – květen
Hnojení
Rebarbora vyžaduje velké množství zálivky a hnojiva (vhodná je močůvka)
Řez
Na počátku zimy odřízněte staré listy až u země.
Všeobecný text

- dekorativní zeleninová rostlina s velikými listy původem z jižní Sibiře a severní Číny
- využívaná jako zelenina, léčivka a okrasná rostlina
- dominantní jsou na této rostlině tlusté oddenky a velikost okolo 1,2 – 1,5 m
- vhodné stanoviště je slunné až polostinné
- na volném stanovišti se jí daří nejlépe jako solitérní rostlině v trávnících či u vody
- půdu vyžaduje dobře vyhnojenou, čerstvou, písčitohlinitou a hlubokou
- v případě suchého období je třeba rebarboru pravidelně zalévat
- rebarbora vyžaduje velké množství zálivky a hnojiva (vhodná je močůvka)
- starších rostlin je třeba na jaře nebo na podzim rozdělit oddenek
- staré rostliny se poznají podle nižších stonků a memších listů
- včas odstraněné květy zabraňují předčasnému zatažení rostliny
- rostliny se nemají sázet příliš hluboko
- růst a sklizeň urychlíte zaklopením rostliny zjara vědrem
- odrůda s červenými řapíky má jemnější chuť
- z řapíků rebarbory se vaří kompoty a marmelády
- obsahuje množství kyselin (jablečná, octová, mléčná, šťavelová a citrónová)
Výsadba
Roste v jakékoli zahradní zemině. Při pěstování v nádobě musí být hlíza cca. 10 cm hluboko.
Vzdálenost rostlin
1 metr
Zimní ochrana
Není potřeba.

Související zboží