Poradna k produktu
Balkonové jahody 'Delikatess'
Obsah balení
3 ks
Cena 119 Kč
Cena od 3 balení 98 Kč
Předpokládaný termín expedování(při aktuálním objednání) od března
Výsadba, Doba sklizně
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | |
Výsadba | ||||||||||||
Doba sklizně | ||||||||||||
Šťavnaté a voňavé jahody až do pozdního podzimu! S báječnou chutí lesních jahod!
Botanický název | Fragaria 'Delikatess' |
---|---|
Objednávkové číslo | 090060 |
Kontejner | 7 cm |
Zazimování | mrazuvzdorné |
Stanoviště | Slunce |
Poradna k produktu
Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, choroby, škůdci, receptáře...
Nenašli jste potřebné informace k této rostlině? Chcete se na něco konkrétního zeptat? Zašlete nám jednoduše svůj dotaz a my se Vám budeme snažit v co nejkratší době odpovědět.
-
16.04.2015
-anonym-:
Dobrý den, kdy tento jahodník plodí? Když si ji objednám, bude letos plodit? Děkuji.
Odpověď:
Jahody Delikatess budou částečně plodit již letos. Plně plodí v dalších letech.
Návod na pěstování
Všeobecný návod platný pro kategorii : Jahody
Vytisknout návod
Doba výsadby | Na jaře je možné vysazovat jahodníky od března do května a na podzim od srpna do října, přičemž podstatné výnosy ale očekávejme až v příštím roce. |
---|---|
Hnojení | K zajištění dobrého výnosu se doporučuje na jaře hnojit plným hnojivem nebo speciálním hnojivem na jahody. U pnoucího jahodníku přihnojujeme také během růstové periody 1 x týdně tekutým hnojivem.
|
Ochrana rostlin | Nejlepší ochranou je výsadba na stanoviště, kde předtím nebyl jahodník delší dobu vysazován. Před sklizní rozprostřeme pod rostliny slámu. Případné další speciální dotazy Vám rádi zodpovíme..
|
Všeobecný text | Je velmi důležité, abychom sazenice jahodníku zasadili ihned po dodání. Záhon pro ně, na kterém by neměl být jahodník po několik let předtím pěstován, je nutno předem připravit. Jahodníky spotřebují mnoho živin a vyžadují kyprou zeminu s dobrým obsahem humusu a bohatým bakteriálním životem. Hlubokou půdu je nejlépe v horní vrstvě obohatit kompostem , aby obsahovala organické zásobní hnojivo. Předpokladem pro dobré prospívání jahodníku je slunné stanoviště.
|
Výsadba | Úspěch pěstování jahodníků zavisí především na kvalitní zemině. |
Výsadba na balkoně | Jahodám se také daří v nádobách. Nádoba by měla pojmout minimálně 20 l substrátu. Tyto rostliny pak přezimujeme na mrazuprostém místě. Dno nádoby musí mít otvory pro odtok přebytečné vody. Na dno dejte 5 cm hrubého štěrku nebo drobných kamínků pro lepší odvodnění. Zemina je vhodná jakákoli dobrá zahradní smíšená s rašelinou (1:1). Hnojení: pro rostliny v nádobách je nejlepší využít plné vícesložkové hnojivo. Ideální jsou dlouhodobě působící hnojiva. S tímto hnojivem dosáhnete zdravý růst, nádherné barvy, robustní vzrůst a pravidelnou plodnost. Potřebujete-li vytvořit oporu k sazenici v nádobě, je nejlepším řešením umístit do nádoby 3 bambusky o něco větší než kmínek, které nahoře svážete. Vytvoříte tak stan, který je nejen praktický, ale i esteticky vypadá velice pěkně. V nádobě rostliny potřebují dostatek vody - nesnáší však přemokření. V době vegetace je nejlepší každodenní zálivka. Na zimu obalte nádoby netkanou textilií. V zimě potřebují rostliny zálivku pouze minimálně - ideální je pouze za teplejších bezmrazých dnů. Máte-li možnost, chraňte rostlinu před silným mrazem umístěním v závětří či chladné kryté místnosti (garáž, světlý sklep atd).
|
Vzdálenost rostlin | potřeba na 1 m2 8 ks vzdálenost řádků asi 60 cm vzdálenost rostlin v řádku asi 25 - 35 cm pnoucí jahodník 60 - 70 cm
|
Zavlažování | Za normálních okolností nepotřebuje jahodník dodatečnou závlahu. V období dlouhého sucha zaléváme zrána hadicí odspodu. Pnoucí jahodník a jahodníky v nádobách musíme zalévat denně. Zde je nutno udržovat substrát vlhký přes zimu.
|
Zimní ochrana | Jahody ve volné půdě nepotřebují zimní ochranu. Jahody v truhlíkách a květináčích musí být chráněny - buďto zamezte promrznutí nádoby obalením jutovinou, zahloubením do volné půdy i s nádobou, nebo rostlinu umístěte v chladné bezmrazé místnosti s teplotou kolem 0 až 6°C.
|